-
HAZE HEAVEN – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C - 21°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA średnio-wysoka DAWKOWANIE 30-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
ADMIRAL
ALFA KWASY 13-16% BETA KWASY 4-6% KOHUMULON 37 - 45 OLEJKI 1-1.7% ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII ZAMIENNIKI Northern Brewer,… -
BRU-1™
ALFA KWASY 13-15 BETA KWASY 8-10 KOHUMULON OLEJKI 1,5 – 2 mL/100g ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 15,7 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPA,… -
HBC 1019
ALFA KWASY 10-12 % BETA KWASY 8-9 % KOHUMULON 22-24% OLEJKI 1,3-2,2 ml/100g ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPA,… -
STYRIAN BOBEK
ALFA KWASY 4 - 7 BETA KWASY 4 - 6 KOHUMULON 26 - 31 OLEJKI 2,5-4,5% ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ… -
LACTOBACILLUS PLANTARUM – dehydratyzowane kultury bakterii 250g
TYP FERMENTACJI mlekowa GATUNEK Lactobacillus plantarum TEMPERATURA FERMENTACJI 34°C - 36°C DAWKOWANIE 10-25g/hl SZCZEPY PORÓWNAWCZE sour pitch STYLE PIWA piwa… -
BLITZ LAGER – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI dolna GATUNEK Saccharomyces pastorianus ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 16°C - 20°C ODFERMENTOWANIE 73-77% FLOKULACJA śrdnioniska DAWKOWANIE 50-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
FARMHOUSE VIBES – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 19°C - 26°C ODFERMENTOWANIE 80+% FLOKULACJA średnioniska DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
HIGH VOLTAGE – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 31°C - 35°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA wysoka DAWKOWANIE 30-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
VOSS KVEIK – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 30°C - 40°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA średnia DAWKOWANIE 30-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
OLD ENGLISH – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C - 22°C ODFERMENTOWANIE 78-85% FLOKULACJA średniowysoka DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
HORNINDAL KVEIK – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 28°C - 37°C ODFERMENTOWANIE 73-80% FLOKULACJA wysoka DAWKOWANIE 30-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
BRITISH PUB ALE – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C - 22°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA wysoka DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
MAGNO MADNESS – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 31°C - 37°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA niska DAWKOWANIE 30-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
LOW RIDER – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C - 21°C ODFERMENTOWANIE 63-68% FLOKULACJA średnia DAWKOWANIE 50-100g/hl TOLERANCJA ABV… -
PINEAPPLE PASSION – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 22°C - 26°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA średnia DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
APRES SKI – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI dolna GATUNEK Saccharomyces pastorianus ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 8°C - 16°C ODFERMENTOWANIE 73-80% FLOKULACJA niska DAWKOWANIE 100-200g/hl TOLERANCJA ABV… -
BANANA SPLIT Hefeweizen – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 19°C - 24°C ODFERMENTOWANIE 73-80% FLOKULACJA średnioniska DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
LAX – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C - 22°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA średniowysoka DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
SATURATED – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI górna GATUNEK Saccharomyces cerevisiae ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 19°C - 22°C ODFERMENTOWANIE 73-77% FLOKULACJA średniowysoka DAWKOWANIE 50-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
EINSTEIN – drożdże 500g
TYP FERMENTACJI dolna GATUNEK Saccharomyces pastorianus ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 9°C - 16°C ODFERMENTOWANIE 76-80% FLOKULACJA niska DAWKOWANIE 100-150g/hl TOLERANCJA ABV… -
ZIBI
ALFA KWASY 10 - 13 BETA KWASY 5 - 8 KOHUMULON OLEJKI 2,2 - 2,6% ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII… -
STYRIAN DANA
ALFA KWASY 12-19 BETA KWASY 4,2 – 6,0% KOHUMULON 4,2-18 OLEJKI ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPA & Pale… -
MAGNUM
ALFA KWASY 9,5 - 13 BETA KWASY 5,7 KOHUMULON 3,3 % OLEJKI 2,9 ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 10,5 ZAMIENNIKI… -
LORAL
ALFA KWASY 10 - 13 BETA KWASY 4 - 6 KOHUMULON 21 - 26 OLEJKI 1,5 - 2,5% ml/100gr ZAW.… -
HELIOS ™
ALFA KWASY 15-19 % BETA KWASY 4-5 % KOHUMULON 26-29 OLEJKI 3 - 4,4 ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE… -
TAIHEKE®
ALFA KWASY 6-8% BETA KWASY 5 - 7 KOHUMULON 10- 20 OLEJKI 1-1.5% ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 8,7 ZAMIENNIKI… -
ELANI ™
ALFA KWASY 9-11 % BETA KWASY 7,2 % KOHUMULON 11,33% OLEJKI 1,3-2 ml/100g ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 5,7 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE… -
ALORA
ALFA KWASY 7-10 BETA KWASY 3,5-4 KOHUMULON 28-32 OLEJKI 0,8-1,3 ml/100g ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 8,3 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPA, NEIPA,… -
SUPERDELIC™
ALFA KWASY 9-11 BETA KWASY 3 - 4 KOHUMULON 26-30 OLEJKI 1,3-2,2 ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 9,9 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE… -
STRYRIAN KOLIBRI
ALFA KWASY 4-6 BETA KWASY 3,8-5,4 KOHUMULON 21-25 OLEJKI ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 3,8 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE pils, kölsch, golden ale -
STYRIAN FOX
ALFA KWASY 6-12 BETA KWASY 2-4 KOHUMULON OLEJKI ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 7,5 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPA & Pale Ales, NEIPA -
STRYRIAN CARDINAL
ALFA KWASY 8- 14 BETA KWASY 3 - 5 KOHUMULON 31 - 37 OLEJKI 3-4% ml/100gr ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII… -
STYRIAN DRAGON
ALFA KWASY 6-11 BETA KWASY 7 - 9 KOHUMULON OLEJKI ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII 7,1 ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPA & Pale… -
ZOMBIE
ALFA KWASY BETA KWASY KOHUMULON OLEJKI ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII ZAMIENNIKI ZASTOSOWANIE IPAs -
VERMELHO
ALFA KWASY BETA KWASY KOHUMULON OLEJKI ZAW. A-KWASÓW AKTUALNEJ PARTII ZAMIENNIKI Brewers Gold, Northern Brewer ZASTOSOWANIE