HIGH VOLTAGE – drożdże 500g
365,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | górna |
GATUNEK | Saccharomyces cerevisiae |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 31°C – 35°C |
ODFERMENTOWANIE | 76-80% |
FLOKULACJA | wysoka |
DAWKOWANIE | 30-100g/hl |
TOLERANCJA ABV | 17% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | WHC Exclusive |
STYLE PIWA | Amber Ale, Bock, Brown Ales, Double IPAs, German Lagers, Helles, Imperial Stouts, IPAs, Kolsch, Lagers, NEIPAs, Pale Ales, Pilsner, Porters, Red Ales, Stouts, West Coast IPAs |
Opis
HIGH VOLTAGE
Przedstawiamy High Voltage – elektryzująco czysty szczep drożdży, który zrewolucjonizuje wydajność Twojego browaru.
Te innowacyjne drożdże nie tylko produkują świetne piwo w niemal każdym stylu, ale są również zrównoważonym wyborem, który wyprzedza konkurencję. High Voltage rozwija się w znacznie wyższych temperaturach niż tradycyjne szczepy piwowarskie, co ma przełomowy wpływ na wydajność browaru i jego wpływ na środowisko.
Pracując w podwyższonych temperaturach, można drastycznie skrócić czas pracy zbiornika dzięki zwiększonej kinetyce fermentacji, znacznie zmniejszyć zużycie energii i szybciej wprowadzać swoje produkty na rynek, szybciej zaspokajając popyt na swoje piwa.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#high #yeast #drożdże #ipa #whc
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “HIGH VOLTAGE – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.