MAGNO MADNESS – drożdże 500g
365,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | górna |
GATUNEK | Saccharomyces cerevisiae |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 31°C – 37°C |
ODFERMENTOWANIE | 76-80% |
FLOKULACJA | niska |
DAWKOWANIE | 30-100g/hl |
TOLERANCJA ABV | 17% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | WHC Exclusive |
STYLE PIWA | Imperial Stout, NEIPA, Pale Ale, Stout, West Coast IPA |
Opis
MANGO MADNESS
Przedstawiamy Mango Madness, innowacyjny szczep wyselekcjonowany w celu zrewolucjonizowania procesu wytwarzania piwa. Dzięki unikalnemu profilowi aromatycznemu, właściwościom termotolerancyjnym i zdolności do przyspieszania fermentacji. Używając drożdży Mango Madness, browary mogą szybciej uzyskiwać gotowy produkt, zwiększając niejako swoje moce produkcyjne bez inwestycji w park maszynowy i bez uszczerbku dla jakości i profili smakowych swoich chmielowych piw.
Drożdże te wytwarzają aromat guawy i mango oraz zapewniają wysoki poziom biotransformacji, przy jednoczesnym braku potrzeby stosowania przerwy diacetylowej. Chmielenie na zimno można przeprowadzić w podwyższonej temperaturze w zakresie od 15°C do 25°C. Drożdże Mango Madness dobrze czują się w wysokiej temperaturze, umożliwiając znacznie szybszą fermentację w porównaniu do tradycyjnych szczepów drożdży. Ta cecha nie tylko umożliwia piwowarom znaczne skrócenie czasu fermentacji i kondycjonowania, ale także zmniejsza koszty energii związane z chłodzeniem
ę.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#mango#yeast #drożdże #ipa #whc
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “MAGNO MADNESS – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.