Produkty

MAGNO MADNESS – drożdże 500g

365,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI górna
GATUNEK Saccharomyces cerevisiae
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 31°C – 37°C
ODFERMENTOWANIE 76-80%
FLOKULACJA niska
DAWKOWANIE 30-100g/hl
TOLERANCJA ABV 17%
SZCZEPY PORÓWNAWCZE WHC Exclusive
STYLE PIWA Imperial Stout, NEIPA, Pale Ale, Stout, West Coast IPA

Opis

MANGO MADNESS

Przedstawiamy Mango Madness, innowacyjny szczep wyselekcjonowany w celu zrewolucjonizowania procesu wytwarzania piwa. Dzięki unikalnemu profilowi aromatycznemu, właściwościom termotolerancyjnym i zdolności do przyspieszania fermentacji. Używając drożdży Mango Madness, browary mogą szybciej uzyskiwać gotowy produkt, zwiększając niejako swoje moce produkcyjne bez inwestycji w park maszynowy i bez uszczerbku dla jakości i profili smakowych swoich chmielowych piw.

Drożdże te wytwarzają aromat guawy i mango oraz zapewniają wysoki poziom biotransformacji, przy jednoczesnym braku potrzeby stosowania przerwy diacetylowej.  Chmielenie na zimno można przeprowadzić w podwyższonej temperaturze w zakresie od 15°C do 25°C. Drożdże Mango Madness dobrze czują się w wysokiej temperaturze, umożliwiając znacznie szybszą fermentację w porównaniu do tradycyjnych szczepów drożdży. Ta cecha nie tylko umożliwia piwowarom znaczne skrócenie czasu fermentacji i kondycjonowania, ale także zmniejsza koszty energii związane z chłodzeniem

ę.

 

Skład: drożdże

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #mango#yeast #drożdże #ipa #whc

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
TYP FERMENTACJI

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MAGNO MADNESS – drożdże 500g”