SATURATED – drożdże 500g
229,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | górna |
GATUNEK | Saccharomyces cerevisiae |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 19°C – 22°C |
ODFERMENTOWANIE | 73-77% |
FLOKULACJA | średniowysoka |
DAWKOWANIE | 50-150g/hl |
TOLERANCJA ABV | 13% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | London Ale 3, Juice, British Ale V |
STYLE PIWA | Brown Ales, Imperial Stouts, NEIPAs, Pale Ales, Stouts, West Coast IPAs |
Opis
SATURATED
Saturated to najlepszy wybór do tworzenia wszelkich piw typu hazy, w szczególności w stylu New England IPA (NEIPA). Ten szczep drożdży produkuje mocno zamglone, soczyste i owocowe piwo, o miękkim odczuciu w ustach, co jest cechą charakterystyczną każdej rasowej NEIPY. Estry produkowane przez ten szczep wzbogacają smak i aromat piwa, uzupełniając owocowe i tropikalne nuty pochodzące od chmielu. Saturated charakteryzuje też niższe odfermentowanie, co oznacza, że pozostawiają więcej ekstraktu resztkowego w piwie, dając pełniejsze w odbiorze piwa.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#saturated #yeast #drożdże #neipa #hazy
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “SATURATED – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.