Produkty

LOW RIDER – drożdże 500g

289,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI górna
GATUNEK Saccharomyces cerevisiae
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C – 21°C
ODFERMENTOWANIE 63-68%
FLOKULACJA średnia
DAWKOWANIE 50-100g/hl
TOLERANCJA ABV 9%
SZCZEPY PORÓWNAWCZE WHC Exclusive
STYLE PIWA Low alko., Session IPA

 

Opis

LOW RIDER

Powrót starego krążownika szos (z nowym, błyszczącym lakierem). Popularne do piw o niższej zawartości alkoholu – te nisko odfermentowujące drożdże gwarantują stylowy kurs. Low Rider to gatunek drożdży, który nie potrafi  fermentować maltotriozy, dając niską wartość poziomu odfermentowania, na poziomie od 63% do 68% – w zależności od temperatury zacierania i użytego zasypu. Ten szczep charakteryzuje umiarkowany poziom biotransformacji i produkcji glicerolu, pomagając piwu o niskim ekstrakcie początkowym uzyskać pełniejszy smak i złożoność. Ten szczep drożdży wykazuje niezwykłą zdolność do podkreślania tropikalnych i cytrusowych aromatów chmielu, przenosząc soczyste nuty ananasa, mango i cytrusów na pierwszy plan piwa.

.

 

Skład: drożdże

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #low #yeast #drożdże #nolo #mango

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
TYP FERMENTACJI

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “LOW RIDER – drożdże 500g”