OLD ENGLISH – drożdże 500g
179,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | górna |
GATUNEK | Saccharomyces cerevisiae |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 18°C – 22°C |
ODFERMENTOWANIE | 78-85% |
FLOKULACJA | średniowysoka |
DAWKOWANIE | 50-150g/hl |
TOLERANCJA ABV | 14% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | WHC Exclusive |
STYLE PIWA | Amber Ale, Pale Ale, Porters, Stout |
Opis
OLD ENGLISH
Old English Ale to prawdziwe ucieleśnienie brytyjskiej tradycji piwowarskiej. Legendarny szczep dziedzictwa Burton, drożdże te oferują bramę do tworzenia piw, które emanują bogatymi i uświęconymi czasem smakami piwowarskimi Anglii.
Drożdże Old English słyną z wysokiego odfermentowania, zapewniając doskonałą fermentację piwa, osiągając pożądaną wytrawność, jednocześnie pozwalając zabłysnąć cechom słodu i chmielu. W szczególności ogranicza do minimum powstawanie estrów podczas fermentacji, tworząc czysty i rześki profil, który podkreśla prawdziwą esencję wybranego stylu piwa. Jest to doskonały wybór do fermentacji piw o wysokich ekstraktach.
Niezależnie od tego, czy warzysz klasyczne pale ale, aromatyczne ambery, mocne portery czy obfite stouty, z drożdżami Old English Ale stworzysz nie tylko piwo, ale i historię.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#ALE #yeast #drożdże #british #whc
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “OLD ENGLISH – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.