Produkty

OLD ENGLISH – drożdże 500g

179,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI górna
GATUNEK Saccharomyces cerevisiae
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 18°C – 22°C
ODFERMENTOWANIE 78-85%
FLOKULACJA średniowysoka
DAWKOWANIE 50-150g/hl
TOLERANCJA ABV 14%
SZCZEPY PORÓWNAWCZE WHC Exclusive
STYLE PIWA Amber Ale, Pale Ale, Porters, Stout

Opis

OLD ENGLISH

Old English Ale to prawdziwe ucieleśnienie brytyjskiej tradycji piwowarskiej. Legendarny szczep dziedzictwa Burton, drożdże te oferują bramę do tworzenia piw, które emanują bogatymi i uświęconymi czasem smakami piwowarskimi Anglii.

Drożdże Old English słyną z wysokiego odfermentowania, zapewniając doskonałą fermentację piwa, osiągając pożądaną wytrawność, jednocześnie pozwalając zabłysnąć cechom słodu i chmielu. W szczególności ogranicza do minimum powstawanie estrów podczas fermentacji, tworząc czysty i rześki profil, który podkreśla prawdziwą esencję wybranego stylu piwa.  Jest to doskonały wybór do fermentacji piw o wysokich ekstraktach.

Niezależnie od tego, czy warzysz klasyczne pale ale, aromatyczne ambery, mocne portery czy obfite stouty, z drożdżami Old English Ale stworzysz nie tylko piwo, ale i historię.

Skład: drożdże

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #ALE #yeast #drożdże #british #whc

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
TYP FERMENTACJI

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “OLD ENGLISH – drożdże 500g”