Produkty

SATURATED – drożdże 500g

229,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI górna
GATUNEK Saccharomyces cerevisiae
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 19°C – 22°C
ODFERMENTOWANIE 73-77%
FLOKULACJA średniowysoka
DAWKOWANIE 50-150g/hl
TOLERANCJA ABV 13%
SZCZEPY PORÓWNAWCZE London Ale 3, Juice, British Ale V
STYLE PIWA Brown Ales, Imperial Stouts, NEIPAs, Pale Ales, Stouts, West Coast IPAs

Opis

SATURATED

Saturated to najlepszy wybór do tworzenia wszelkich piw typu hazy, w szczególności w stylu New England IPA (NEIPA). Ten szczep drożdży produkuje mocno zamglone, soczyste i owocowe piwo, o miękkim odczuciu w ustach, co jest cechą charakterystyczną każdej rasowej NEIPY. Estry produkowane przez ten szczep wzbogacają smak i aromat piwa, uzupełniając owocowe i tropikalne nuty pochodzące od chmielu.  Saturated charakteryzuje też niższe odfermentowanie, co oznacza, że pozostawiają więcej ekstraktu resztkowego w piwie, dając pełniejsze w odbiorze piwa.

 

 

Skład: drożdże

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #saturated #yeast #drożdże #neipa #hazy

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
TYP FERMENTACJI

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SATURATED – drożdże 500g”