Produkty

LACTOBACILLUS PLANTARUM – dehydratyzowane kultury bakterii 250g

365,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI mlekowa
GATUNEK Lactobacillus plantarum
TEMPERATURA FERMENTACJI 34°C – 36°C
DAWKOWANIE 10-25g/hl
SZCZEPY PORÓWNAWCZE sour pitch
STYLE PIWA piwa kwaśne, sours

Opis

LACTOBACILLUS PLANTARUM

Dehydratyzowane kultury bakterii Lactobacillus do zakwaszania w kotle i fermentacji mieszanej. Zapewniają szybki spadek pH i cytrusowy aromat, który dobrze komponuje się zarówno z owocami, jak i chmielem.

Zalecamy, aby nie stosować chmielenia przy zacieraniu – jest to szczep nie tolerujący chmielu.

Wskazówka: W celu szybkiego zakwaszenia w fermentorze, połącz z jednym z naszych produktów kveik, aby uzyskać zakwaszenie i fermentację w tym samym czasie w temperaturze od 34°C do 36°C. Jeśli ponownie dodasz te drożdże do innej brzeczki o ujemnym IBU, również uzyskasz fermentację i zakwaszanie, które można powtarzać wielokrotnie.

 

 

Skład: Dehydratyzowane kultury bakterii Lactobacillus

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Produkt należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #sour #kettle #lacto

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “LACTOBACILLUS PLANTARUM – dehydratyzowane kultury bakterii 250g”