BRITISH PUB ALE – drożdże 500g
179,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | górna |
GATUNEK | Saccharomyces cerevisiae |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 18°C – 22°C |
ODFERMENTOWANIE | 76-80% |
FLOKULACJA | wysoka |
DAWKOWANIE | 50-150g/hl |
TOLERANCJA ABV | 14% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | WHC Exclusive |
STYLE PIWA | IPA, Imperial Stout, Brown Ale, Pale Ale, Stout, Red ale |
Opis
BRITISH PUB ALE
Poznaj British Pub Ale, sczep drożdży który zawiera w sobie esencję angielskiej tradycji warzenia piwa.
Ten wysoko odfermentowujący szczep ale jest prawdziwym mistrzem toleracji na alhohol, zapewniając, że Twoje piwa osiągną swój pełny potencjał ze spójnymi, wiarygodnymi wynikami. Ponadto wysoka flokulacja British Pub Ale zapewnia krystaliczną kalrowność, zwiększając atrakcyjność wizualną piwa. Od angielskiej IPA, która eksploduje chmielową dobrocią, po bogate i obfite stouty i barleywine, British Pub Ale jest niezachwianą podstawą szerokiej gamy wyspiarskich stylów piwa. Podnieś poprzeczkę z British Pub Ale i pozwól dziedzictwu angielskiej doskonałości piwowarskiej płynąć w Twoich kranach.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#ALE #yeast #drożdże #british #whc
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “BRITISH PUB ALE – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.