BELGIAN HAZE – drożdże 500g
259,00 zł netto
Produkt dostępny w sklepie
Quick Overview
| TYP FERMENTACJI | górna |
| GATUNEK | Saccharomyces |
| ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 18°C – 21°C |
| ODFERMENTOWANIE | 73-77% |
| FLOKULACJA | śrdnioniska |
| DAWKOWANIE | 50-100g/hl |
| TOLERANCJA ABV | 10% |
| SZCZEPY PORÓWNAWCZE | BW – 20 |
| STYLE PIWA | witbier |
Opis
BELGIAN HAZE
Szukasz wzorca do witbiera? Oto i one! Drożdże idealne do belgijskich piw, zapewniają przyjemną równowagę
przypraw i fenoli, a także niską kwasowość. Dobrze komponują się z pomarańczą, skórką cytrynową i
kolendrą.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#belgian #witbier #yeast #drożdże
Informacje dodatkowe
| Waga | 1 kg |
|---|---|
| TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “BELGIAN HAZE – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Reviews
There are no reviews yet.