APRES SKI – drożdże 500g
275,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | dolna |
GATUNEK | Saccharomyces pastorianus |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 8°C – 16°C |
ODFERMENTOWANIE | 73-80% |
FLOKULACJA | niska |
DAWKOWANIE | 100-200g/hl |
TOLERANCJA ABV | 12% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | Swiss Lager |
STYLE PIWA |
German Lager, Bock, German Lager, Helles, Lager, Pilsner |
Opis
APRES SKI
Przedstawiamy najnowszą innowację w dziedzinie drożdży lagerowych, prosto z Alp Szwajcarskich. Nasze szwajcarskie drożdże do lagerów oferują wyjątkowe doznania piwowarskie, które z pewnością wyniosą twoje piwa na nowy poziom. Twoje lagery będą wykazywać się zachwycającą i subtelną grą nut kwiatowych i owocowych, nadając piwu niepowtarzalny charakter.
Poczuj esencję szwajcarskich Alp w każdym kuflu i uczyń Apres Ski swoim zaufanym partnerem w piwowarskim rzemiośle.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#lager #yeast #drożdże #apres #alps
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “APRES SKI – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.