LACTOBACILLUS PLANTARUM – dehydratyzowane kultury bakterii 250g
365,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | mlekowa |
GATUNEK | Lactobacillus plantarum |
TEMPERATURA FERMENTACJI | 34°C – 36°C |
DAWKOWANIE | 10-25g/hl |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | sour pitch |
STYLE PIWA | piwa kwaśne, sours |
Opis
LACTOBACILLUS PLANTARUM
Dehydratyzowane kultury bakterii Lactobacillus do zakwaszania w kotle i fermentacji mieszanej. Zapewniają szybki spadek pH i cytrusowy aromat, który dobrze komponuje się zarówno z owocami, jak i chmielem.
Zalecamy, aby nie stosować chmielenia przy zacieraniu – jest to szczep nie tolerujący chmielu.
Wskazówka: W celu szybkiego zakwaszenia w fermentorze, połącz z jednym z naszych produktów kveik, aby uzyskać zakwaszenie i fermentację w tym samym czasie w temperaturze od 34°C do 36°C. Jeśli ponownie dodasz te drożdże do innej brzeczki o ujemnym IBU, również uzyskasz fermentację i zakwaszanie, które można powtarzać wielokrotnie.
Skład: Dehydratyzowane kultury bakterii Lactobacillus
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Produkt należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#sour #kettle #lacto
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|
Be the first to review “LACTOBACILLUS PLANTARUM – dehydratyzowane kultury bakterii 250g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.