Produkty

VOSS KVEIK – drożdże 500g

335,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI górna
GATUNEK Saccharomyces cerevisiae
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 30°C – 40°C
ODFERMENTOWANIE 76-80%
FLOKULACJA średnia
DAWKOWANIE 30-100g/hl
TOLERANCJA ABV 14%
SZCZEPY PORÓWNAWCZE WHC Exclusive
STYLE PIWA Amber Ale, Brown Ales, Double IPAs, Imperial Stouts, IPAs, NEIPAs, Pale Ales, Porters, Red Ales, Stouts, West Coast IPAs

Opis

VOSS KVEIK

Wznieś swoje piwowarstwo na nowy poziom dzięki naszym norweskim drożdżom Voss Kveik, prawdziwemu klejnotowi wśród szczepów Farmhouse Kveik i ody do tradycji piwowarskich Norwegii w regionie Voss. Ten szczep drożdży jest legendą ze względu na szybkość fermentacji i odporność na wysokie temperatury. Zmniejszone chłodzenie w całym browarze i krótsze czasy kondycjonowania/fermentacji mogą przyczynić się do zwiększenia oszczędności i bardziej zrównoważonych praktyk.

Voss Kveik to więcej niż szczep drożdży; to przełom. Jego wyjątkowa termotolerancja pozwala przekraczać granice warzenia i destylacji, osiągając temperatury nawet do 40°C, co jest unikalną cechą, która otwiera świat możliwości eksperymentowania ze smakiem. Rezultatem jest symfonia pomarańczowych i cytrusowych estrów, tworząca żywe i niezapomniane doznania smakowe, które wyróżniają Twoje piwa. Obniżenie temperatury daje znacznie czystszy profil smakowy, który pasuje do stylów piwa, co czyni go doskonałym szczepem dla prawie wszystkich stylów piwa.

Voss Kveik jest nie tylko dla odważnych; doskonale nadaje się również do warzenia piwa o wysokiej gęstości, z niezwykłą tolerancją ABV i szybkością fermentacji. Od piw farmerskich po eksperymentalne IPA i stouty, Voss Kveik wnosi do browaru odrobinę norweskiej magii.

 

 

Skład: drożdże

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #kveik #yeast #drożdże #voss#whc

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
TYP FERMENTACJI

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VOSS KVEIK – drożdże 500g”