HORNINDAL KVEIK – drożdże 500g
365,00 zł netto
Quick Overview
TYP FERMENTACJI | górna |
GATUNEK | Saccharomyces cerevisiae |
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI | 28°C – 37°C |
ODFERMENTOWANIE | 73-80% |
FLOKULACJA | wysoka |
DAWKOWANIE | 30-100g/hl |
TOLERANCJA ABV | 14% |
SZCZEPY PORÓWNAWCZE | WHC Exclusive |
STYLE PIWA | DIPA, Imperial Stout, IPA, NEIPA, Pale Ale, Porter, Red Ale |
Opis
HORNINDAL KVEIK
Szczep wywodzący się z bogatej tradycji browarniczej regionu Hornindal w Norwegii. Podobnie jak inne szczepy kveik, Hornindal jest termotolerancyjnym szczepem drożdży, ale wnosi unikalny akcent do warzenia piwa.
Wraz ze wzrostem temperatury wzrasta produkcja estrów owoców tropikalnych, odsłaniając symfonię smaków mandarynki, ananasa i mango, które sprawią, że Twoje piwa będą pełne żywych i egzotycznych nut owocowych. Niezależnie od tego, czy warzysz odważne IPA, orzeźwiające pale ale, czy też zapuszczasz się w świat ciemnych i bogatych imperialnych stoutów, Hornindal stanie na wysokości zadania, dodając do piwa warstwę złożoności, smaku i równowagi.
Podnieś swoje rzemiosło, twórz wyjątkowe smaki i stosuj przyjazne dla środowiska praktyki piwowarskie z drożdżami Hornindal Kveik. To więcej niż drożdże: to przyszłość innowacji w piwowarstwie i zrównoważonego rozwoju.
Skład: drożdże
Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.
Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.
#kveik #yeast #drożdże #fruity #whc
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
TYP FERMENTACJI |
Be the first to review “HORNINDAL KVEIK – drożdże 500g”
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Reviews
There are no reviews yet.