Produkty

HORNINDAL KVEIK – drożdże 500g

365,00  netto

Produkt dostępny w sklepie
SKU: N/A

Quick Overview

TYP FERMENTACJI górna
GATUNEK Saccharomyces cerevisiae
ZALECANA TEMPERATURA FERMENTACJI 28°C – 37°C
ODFERMENTOWANIE 73-80%
FLOKULACJA wysoka
DAWKOWANIE 30-100g/hl
TOLERANCJA ABV 14%
SZCZEPY PORÓWNAWCZE WHC Exclusive
STYLE PIWA DIPA, Imperial Stout, IPA, NEIPA, Pale Ale, Porter, Red Ale

Opis

HORNINDAL KVEIK

Szczep wywodzący się z bogatej tradycji browarniczej regionu Hornindal w Norwegii. Podobnie jak inne szczepy kveik, Hornindal jest termotolerancyjnym szczepem drożdży, ale wnosi unikalny akcent do warzenia piwa.

Wraz ze wzrostem temperatury wzrasta produkcja estrów owoców tropikalnych, odsłaniając symfonię smaków mandarynki, ananasa i mango, które sprawią, że Twoje piwa będą pełne żywych i egzotycznych nut owocowych. Niezależnie od tego, czy warzysz odważne IPA, orzeźwiające pale ale, czy też zapuszczasz się w świat ciemnych i bogatych imperialnych stoutów, Hornindal stanie na wysokości zadania, dodając do piwa warstwę złożoności, smaku i równowagi.

Podnieś swoje rzemiosło, twórz wyjątkowe smaki i stosuj przyjazne dla środowiska praktyki piwowarskie z drożdżami Hornindal Kveik. To więcej niż drożdże: to przyszłość innowacji w piwowarstwie i zrównoważonego rozwoju.

 

 

Skład: drożdże

Podczas produkcji drożdży WHC stosowane są najwyższe standardy kontroli jakości. Wykorzystywane są zarówno metody genetyczne/QPCR nowej generacji, jak i metody płytkowe do testowania różnych partii pod kątem wszelkich organizmów przetrwalnikowych. Drożdże WHC to doskonały wybór dla browarów, destylarni czy producentów wina.

 

Drożdże należy przechowywać w temperaturze do 9°C w suchym miejscu.

 #kveik #yeast #drożdże #fruity #whc

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
TYP FERMENTACJI

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “HORNINDAL KVEIK – drożdże 500g”